kop
Translate
Zoeken in deze blog
Pagina's
- HOME
- Ralph Lauren
- Esquire
- Dannijo
- PRADA
- LACOSTE
- Giorgio Armani
- VERA WANG
- Salvatore ferragamo
- Tommy Hilfiger
- Miinto
- JIMMY CHOO
- Valentino
- DKNY
- Farfetch
- Annicvw News
- Victoria's Secret
- Dolce & Gabbana
- Burberry
- Vogue
- Fansshare
- Harper's bazaar
- outfittery
- Upscalehype
- Philipp Plein
- Tmz
- Gucci
- Versace
- Calvinklein
- Eleganza
- Louis vuitton
- 1nul8
- fashionunited.nl/nieuws/business
- The World of Fashion
- Michael kors
- Valentino
- valentino garavani museum
- fashionunited
fashionunited.nl
1nul8
Op een van de meest populaire straten in Rotterdam, de Meent,
zit 1nul8, café, restaurant en wijnbar in één.
De naam verwijst naar de locatie van het pand, namelijk Meent 108.
De zaak is geopend als echte wijnbar,
maar vijf jaar en twee verbouwingen verder doe je met alleen de term
‘wijnbar’ de zaak tekort.
Met een terras aan de Meent en het Rodezand kun je hier heerlijk de hele dag,
mensen kijken met een kop koffie of wijntje,
maar ook in de zaak zelf is er genoeg te beleven.
Vijf jaar geleden was 1nul8 echt een wijnbar.
Op de bar stond een kleine vitrine met allemaal hapjes erin.
In die tijd was het brasserie-wijnbar 1nul8.
Vandaag de dag is ‘brasserie’ vervangen voor ‘café’ en is ‘restaurant’
toegevoegd door het shared-dining concept wat in de loop der jaren is ontstaan
Met de huidige zaak willen ze een breder publiek aanspreken.
Fäbiän: ‘We willen de drempel naar beneden halen.
Het is in het begin een beetje geambieerd,
maar doordat de zaak nu open en lichter is nodigt het uit om wat nuchterder te zijn.
Voor ieder wat wils, hoe moeilijk dat ook af en toe is,
want men heeft altijd die vooroordelen’.
De eigenaren van 1nul8 zijn Floris en Fäbiän.
Sinds afgelopen februari runt Floris de zaak samen met Fäbiän.
De twee kennen elkaar al sinds de tijd dat de Baja Beach Club nog op de Meent zat
en hebben in elkaar de perfecte partner gevonden.
Fäbiän: "Hoe stom het ook klinkt, we vullen elkaar echt goed aan,
in onze min- en pluspunten".
Onlangs is 1nul8 voor de tweede keer in vijf jaar verbouwd.
Bij de meeste zaken betekent dit dat er iets niet goed gaat,
maar dat is hier zeker niet het geval.
De eigenaren vinden namelijk dat er geïnvesteerd moet worden op het moment,
dat het goed gaat en dat wanneer je gaat investeren en verbouwen,
als het minder gaat je te laat bent.
‘Twee en een half jaar geleden is de zaak verbouwd,
want het moest weer wat nieuws zijn.
Je merkt om je heen dat er veel zaken bij zijn gekomen,
en dat sommige een kopietje van 1nul8 worden met nieuwe innovaties erin.
Daarin merk je dat we wel weer iets anders moesten. Bovendien, heel bizar,
maar kwamen we gewoon ruimte te kort.
Daar vanuit zijn we gaan kijken wat er moest gaan gebeuren.
En toen hebben we besloten dat als we gaan, we zo verschrikkelijk gewaagd gaan.
En ik denk dat dat meer dan is gelukt’, vertelt Fäbiän trots.
Bovendien hebben zij ook een gedeelte van het concept aangepast.
De vrijdag, zaterdag en zondag waren altijd al heel erg druk,
maar voor een paar dagen ga je je zaak niet verbouwen voor de hoofdprijs.
Dus toen dachten we, we moeten ons concept aanpassen.
We moesten echt serieuze stappen gaan maken ook als keuken.
Na de verbouwing is de cocktailbar beneden weggehaald
en daar is de keuken voor in de plaats gekomen.
Beneden was de cocktailbar en dit waren hele dure meters uiteindelijk.
Nu is het veel functioneler. Ja je moet de trap op met je eten,
maar bij bijvoorbeeld Catch moet je er drie naar beneden
en dat is nog veel lastiger.
De voormalige keuken is opengebroken en bij de zaak betrokken.
Voor de rest is de hele zaak van een nieuw interieur voorzien,
wat bestaat uit een mix van heel veel verschillende stijlen.
In dit gewaagde interieur komt het chique van de wijnbar terug,
maar ook absoluut het rauwe van,
Rotterdam door de teksten en muurschilderingen van Labrie was here.
Fäbiän: ‘We hebben er echt op gehamerd dat we sexy gingen koken.
De chef moest kritischer worden naar zichzelf en zijn mensen,
want het eten kwam te gewoontjes de keuken uit.
Er moet sexy gekookt worden.
De kaart bestaat niet nu dan ook niet meer uit alleen maar kleine gerechtjes.
Bovendien vinden ze het belangrijk om met kwalitatief goede producten te werken.
Zo krijg je tegenwoordig als je frietjes besteld, de frietjes van de Frietboutique.
Fäbiän: ‘Ik denk dat het versterkt.
Het is een merk inmiddels en een kwalitatief goed product.
Daar willen wij graag meewerken, goeie producten’.
Natuurlijk hebben ze nog steeds hele mooie wijnen op de kaart staan.
De wijnen beginnen bij €4.75 per glas en je kunt het zelf zo gek maken als je wil.
In welk genre je ook wil zitten, is er wel een wijn te vinden op de uitgebreide wijnkaart.
Mocht je toch niet helemaal vinden waar je naar opzoek bent op de wijnkaart,
dan vind je naast de bar nog drie klimaatkasten vol met wijnen buiten de kaart om.
Eten 8,4 Service 8,1 Decor 8,8
Reserveer een tafel bij 1nul8
Abonneren op:
Posts (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
laat hier uw reactie achter: